İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak: Teknoloji üretmek gerek

İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü: Sağlık Teknolojilerinde Bağımsız Olmalıyız

İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, sağlık teknolojileri alanında daha fazla gelişimin önemine vurgu yaparak, yurtdışına bağımlı olmanın gerekliliğini ortaya koyuyor. Kendi teknolojilerimizi üreterek dışa bağımlılıktan kurtulmalı ve bu alanda yatırımın artırılması, bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve nitelikli uzmanların yetiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

İstanbul Atlas Üniversitesi: Yenilikçi ve Küresel Ölçekte Tanınan Bir Üniversite

2018 yılında akademik yolculuğuna başlayan İstanbul Atlas Üniversitesi, sağlık teknolojileri alanında liderlik sağlayarak öne çıkmayı hedefliyor. Sağlık teknolojileri ve mühendislik alanlarında uzmanlaşan üniversite, bölgesel ihtiyaçlara odaklanarak benzersiz bir yapıya sahip.

Üniversitede 6 fakülte, 28 lisans, 29 lisansüstü ve 3 doktora programı bulunmaktadır. 13 programın yer aldığı Meslek Yüksekokulu, 2024 yılı itibarıyla 8,444 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

Üniversite, “Kelebek etkisi” sloganıyla sağlık teknolojileri, nöroteknoloji, nörobilim ve yapay zekâ gibi geleceğin alanlarına odaklanarak fark yaratan projelere imza atmayı amaçlamaktadır.

Gençlerin Sağlık Alanında Eğitim Talebi Artıyor

Her geçen yıl gençlerin sağlık alanındaki mesleklere ilgi gösterdiğini belirten Prof. Kocabıçak, artan nüfus ve yaşlanan nüfusun sağlık personeline olan ihtiyacı artırarak sağlık alanındaki mesleklerin talep göreceğini ifade etmektedir.

Sağlık Alanında Gelişim İçin Teknoloji ve Ürünlerimizi Üretmeliyiz

Eğitim kalitesinin genel anlamda iyi olduğunu belirten Prof. Kocabıçak, sağlık teknolojileri alanında dışa bağımlılıktan kurtulmak için yerli üretim ve yatırımın artırılması gerektiğini vurgulamaktadır. Bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve nitelikli uzmanların yetiştirilmesi, sağlık teknolojilerinde bağımsızlığın sağlanması için önemli adımlardır.

Yurtdışına Göçün Pozitif Etkileri Olabilir

Yurtdışında çalışan sağlık personelinin küresel deneyim ve bilgi paylaşımı açısından önemli bir role sahip olduğunu belirten Prof. Kocabıçak, bu durumun sağlık sisteminin gelişimine ve kalitesinin artırılmasına katkı sağlayabileceğini ifade etmektedir.

Sağlık Alanında Mesleklerin Evrimi

Gelecekte robotik cerrahinin daha fazla gelişeceğini ve sağlık alanındaki mesleklerin teknolojik yeniliklerle evrileceğini belirten Prof. Kocabıçak, sağlık çalışanlarının sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulamaktadır.

Related Posts

YDS/2 ne zaman? YDS/2 sınavı kaç dakika, kaç soru?

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2025-YDS/2) yarın ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek. Peki, YDS/2 ne zaman? YDS/2 sınavı kaç dakika, kaç soru?

SON DAKİKA DEPREM Mİ OLDU? ?SON DEPREMLER AFAD VE KANDİLLİ RASATHANESİ 3 TEMMUZ 2025- CANLI VE ANLIK LİSTESİ || Az önce deprem mi oldu – son dakika? En son deprem nerede oldu, kaç şiddetinde?

Son dakika deprem mi oldu sorusu bulunduğu il ve çevre illerden sarsıntı hisseden vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. AFAD verilerine göre, 03:06’da Ege Denizi’nde 2.2’lik, 03:23’te ise Kütahya Altıntaş ilçesinde 2.0 deprem büyüklüğü kaydedildi. AFAD’dan alınan bilgiye göre Bursa Gemlik’te dün 3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul’un da bazı yerlerinden hissedilirken, vatandaşlar da deprem mi oldu? sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, en son nerede deprem oldu, kaç şiddetinde? İşte, Kandilli son dakika deprem AFAD son depremler 4 Temmuz 2025 verileri…

Kültür Yolu Festivali üçüncü kez Trabzon’da

Kültür Yolu Festivali üçüncü kez Trabzon’da

Auzef bütünleme sınav yerleri açıklandı mı? İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bütünleme sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AUZEF bütünleme sınav giriş belgesi nasıl alınır?

AUZEF 2024-2025 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı bitirme sınavı (final) ardından gözler bütünleme sınavlarına çevrildi. Peki, Auzef bütünleme sınav yerleri açıklandı mı? İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bütünleme sınav giriş belgesi yayımlandı mı? AUZEF bütünleme sınav giriş belgesi nasıl alınır?

AÖL SINAV TARİHLERİ 2025: AÖL sınavları ne zaman? MEB 2024 2025 Açık Lise 3. Dönem sınav takvimi!

MEB AÖL 3. Dönem sınavları ne zaman yapılacak, sorusu Temmuz ayının gelmesiyle beraber Açık Lise öğrencilerinin yoğunlaştığı konulardan oldu. Açık Öğretim Lisesi 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı 3. dönem kayıt yenileme işlemleri tamamlandı. Yapılan resmi açıklamaya göre 3. dönem açık lise sınavları temmuz ayında gerçekleşecek ve öğrenciler açık lise sınav giriş belgelerini söz konusu sınavdan önce MEB.gov.tr duyurusu ile alabilecekler. Söz konusu Açık Öğretim Lisesi sınavları öncesi AÖL sınav giriş belgesi sorgulama ekranı MEB duyurusu ile erişime açılacak. Öğrenciler dönem sınavlarına fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli bir kimlik belgesi ile girecekler. Sınav giriş belgesinde fotoğrafı bulunmayan öğrenciler sınava alınmayacak. İşte, Açık Öğretim Lisesi 2024 2025 AÖL sınav takvimi hakkında bilgiler.

Instagram yeniden paylaşma nasıl geri alınır? Instagram yeniden paylaşma kaldırma işlemi

Instagram yeniden paylaşma nasıl geri alınır sorusu, son dönemde güncellemelerle birlikte kullanıma açılan yeniden paylaşma özelliğini yanlışlıkla kullanan pek çok vatandaşın araştırdığı konu oldu. Peki, Instagram yeniden paylaşma nasıl geri alınır? İşte, Instagram yeniden paylaşma kaldırma işlemi hakkında detaylı bilgiler