Google’dan planlı eylem yeniliği: Gemini ile hayatınızı kolaylaştırın

Google Gemini ve Planlı Eylemler

Google I/O etkinliğinde tanıtılan birçok yeni özellik arasında öne çıkan “Planlı Eylemler”, Gemini’nin yeteneklerini bambaşka bir boyuta taşıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, Gemini’ye belirli saatlerde veya düzenli aralıklarla komut çalıştırma talimatı verebiliyor. Eric Ravenscraft’ın da belirttiği gibi, bu yenilik “oldukça fazla yeni olasılık” sunuyor.

PLANLI EYLEMLER NASIL ÇALIŞIYOR?

Gemini’nin zamanlama özelliği, sıradan komutlarla sorunsuz bir şekilde entegre olacak şekilde tasarlandı. Yapay zeka sohbet robotuna gelecekte bir görevi gerçekleştirmesini veya tekrarlamasını söylemeniz, görevin otomatik olarak planlanmasını sağlıyor. Hatta mevcut bir sohbeti bile planlı bir eyleme dönüştürmeniz mümkün.

TEMEL KISITLAMALAR VE KULLANIM ŞARTLARI

Bu kullanışlı özelliğin bazı kısıtlamaları bulunuyor. Şu an için “Planlı Eylemler” sadece ücretli abonelikle kullanılabiliyor. Google AI Pro veya Google AI Ultra aboneliğine sahip olmanız gerekiyor. Aynı anda en fazla 10 adet planlı eylem oluşturulabiliyor. Bunlar tek seferlik veya tekrar eden eylemler olabilir. Konum tabanlı eylemler desteklense de, eylemi oluşturduğunuz andaki konumunuz geçerli oluyor ve bu konum sonradan güncellenmiyor. Örneğin, “Her sabah yakınımdaki bir kahve dükkanını öner” dediğinizde, eylemi oluşturduğunuz konuma göre öneriler sunuluyor.

Planlanan eylemlerinizi görmek veya yönetmek için Gemini uygulamasında profil simgenize dokunarak veya web’de Ayarlar’a giderek “Planlı eylemler” seçeneğini seçebilirsiniz. Burada eylemleri duraklatabilir veya silebilirsiniz.

Çinli yapay zeka geliştiricisi DeepSeek’in son modeli Google Gemini verileriyle mi eğitildi?

GÜNLÜK HAYATTA PRATİK UYGULAMALAR

Eric Ravenscraft, Planlı Eylemler’in günlük yaşamda nasıl kullanılabileceğine dair çeşitli öneriler sunuyor:

E-posta Özetleri: “Her sabah okunmamış e-postalarımın özetini ver” gibi bir komutla, her gün yeni e-postalarınızın bir özetini alabilirsiniz. Gemini’ye patronunuzdan gelen e-postaları vurgulamasını veya promosyon e-postalarını filtrelemesini söyleyerek bu özelliği daha da kişiselleştirebilirsiniz. Ancak, yapay zekanın hata payını göz önünde bulundurarak önemli e-postaları gözden geçirmeniz tavsiye ediliyor.

Takvim Etkinlikleri İçin Haftalık Seyahat Programları: Workspace bağlantısı aracılığıyla Gemini’den takviminizdeki tüm etkinliklerin bir özetini isteyebilirsiniz. Google Haritalar’ı da sorgulayabildiği için, örneğin doktor randevunuzun evinizden ne kadar uzakta olduğunu gibi karmaşık sorular sorabilirsiniz. Ravenscraft, farklı yerlerdeki iki randevu için ne kadar süre araba kullanacağını sorduğunda, Gemini’nin tahmini sürüş sürelerini toplayarak toplam bir süre verdiğini belirtiyor.

Belirli Etkinlikler İçin Sorgu Zamanlama: Henüz mevcut olmayan ancak gelecekte öğrenmek istediğiniz bilgiler için sorgular planlayabilirsiniz. Örneğin, Oscar kazananlarını izlemeden öğrenmek isterseniz, bu bilgi açıklandığında Gemini size özetleyebilir. Ravenscraft, “Death Stranding 2” gibi çıkacak oyunlar için favori sitelerinden incelemeler getirmesi için bir komut planladığını belirtiyor.

GELECEKTE AGENT MODU İLE DAHA FAZLASI

Şimdilik bu özelliğin birkaç kullanışlı uygulaması olsa da, Google’ın Agent Modu demosunda çok daha fazlası gösterildi. Şirket, Agent Modu’nun bir parçası olarak Gemini’den her hafta yeni daireler bulmasını ve kullanıcıya bir özet göndermesini isteyen bir örneği sergiledi. Bu tür görevler, Gemini’nin şu anki sürümünün kapasitesinin çok ötesinde bir özerklik gerektiriyor, ancak planlı eylemlerin gelecekte ne kadar kullanışlı hale gelebileceğini vurguluyor. Gelecekte Agent Modu’nun karmaşık görevleri ne kadar iyi yerine getireceğini değerlendirmek gerekecek, ancak şu an için Gemini basit internet sorguları, e-postalarınızı ve takviminizi düzenleme ve bazı karmaşık planlamalar yapma yeteneğine sahip.

Related Posts

500 bin kişilik bir medeniyet sulara gömüldü: Bilim insanları şimdi peşinde

Bir sabah uyandığınızda evinizin, mahallenizin hatta tüm ülkenizin okyanus tarafından yutulduğunu düşünün… Kulağa bilim kurgu gibi gelse de, bu sahne binlerce yıl önce gerçekten yaşandı.  Son bulgular, bu kayıp topraklarda bir zamanlar yarım milyondan fazla insanın yaşadığını gösteriyor.

Ümraniye Belediyesi sporcusu Okan Aydoğan, Dünya Şampiyonası Milli Takım kadrosunda

Ümraniye Belediyesi Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Okan Aydoğan, 2025 UCI Dağ Bisikleti Eliminator (XCE) Dünya Şampiyonası için milli takım kadrosuna seçildi.

Televizyondan Youtube izleyenler dikkat! Canınız çok sıkılacak

Youtube’a gelecek olan yeni özelliğin detayları belli olmaya başladı. Özellikle Youtube’u televizyondan izleyenler dikkat.

Güncellemeye basan tamircinin yolunu tutuyor: Dev markadan büyük hata

Google’ın Android 16 sürümünü yayınlamasıyla birlikte bazı telefonlar kullanılamaz hale geldi.

Bilim adamları Ay’da trilyon dolarlık ‘hazine’ buldu

Yeni bir araştırmaya göre, Ay’daki 6 bin 500 krater, paladyum veya iridyum gibi diğer değerli cevherlerin yanı sıra önemli miktarda platin içeriyor.

Nobel ödüllü Google Deepmind CEO’su Demis Hassabis’ten kritik yapay genel zeka öngörüsü: ‘5-10 yıl içinde yüzde 50 ihtimal’

“The Big Interview” için konuşan Hassabis, insanlığın kaderini değiştirebilecek bu teknolojiye ulaşma yolunda önemli bir eşikte olunduğunu ve önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde YGZ’ye ulaşma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu belirtti. Yapay zekanın türümüz …