EPDK’dan akaryakıt tarifelerine güncelleme: Benzin ve motorine yeni depolama ve iletim ücretleri

EPDK, Petrol Ofisi AŞ’nin Konyaaltı Terminali Tarifelerinde Değişiklik Yaptı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Petrol Ofisi AŞ’nin terminalinin depolama ve iletim hizmet tarifelerinde değişiklikler yapıldığını duyurdu.

EPDK’nın aldığı kararlar, Resmi Gazete’de bugün yayımlandı. Buna göre, Petrol Ofisi AŞ’nin Antalya Terminali’nde güncellenen tarifeye göre günlük depolama hizmet bedelleri şu şekilde belirlendi:

  • Benzin için metreküp başına 2,81 lira
  • Motorin için metreküp başına 3,08 lira
  • Havacılık yakıtları için metreküp başına 2,90 lira

Deniz, kara ve boru hattı yoluyla teslim alma ve teslim etme hizmet bedelleri ise şu şekilde tespit edildi:

  • Benzin için metreküp başına 84,16 lira
  • Motorin için metreküp başına 93,57 lira
  • Havacılık yakıtları için metreküp başına 88,59 lira

EPDK, tarifelerde indirim uygulanmayacağını ve kapasite kiralama taleplerinin en az 180 gün süreli olması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Petrol Ofisi AŞ’nin iletim hizmetlerinde de değişiklik yapıldı. Bu doğrultuda, Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı benzin, motorin ve havacılık yakıtları için 22 lira olarak belirlendi. Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim fiyatı ise metreküp başına benzin, motorin ve havacılık türleri için 25 lira olarak belirlendi. ANT Boru Hattı bağlantısı üzerinden sağlanan iletim hizmeti ise sadece havacılık yakıtları için metreküp başına 28,5 lira olarak belirlendi.

1 yıllık depolama sözleşmesi bulunan kullanıcılar için Şamandıra-Petrol Ofisi Tesisi ve diğer tesisler arasındaki iletim bedeli uygulanmayacak. Ayrıca, en az 1 yıllık iletim sözleşmesi yapılması durumunda, Şamandıra ile diğer tesisler arasındaki iletim hizmetinde 130 bin metreküp ve üzeri için yüzde 20, 250 bin metreküp ve üzeri için ise yüzde 45 indirim sağlanacak.

Related Posts

Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artarak 3 milyar 244 milyon dolar oldu.

Emekli maaşı zammı için gözler Temmuz’a çevrildi: Yeni oran ne olacak?

Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri için büyük bir merak konusu oldu. 2025 Temmuz’unda emekli maaşları, yılın ilk yarısında açıklanan enflasyon verilerine göre belirlenecek. Peki, 2025 Temmuz ayı emekli zammı için oran ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Sakarya’dan 1,6 milyar dolarlık ihracat

Türkiye’nin otomotiv ihracatında başı çeken illerinden Sakarya, yılın ilk 4 ayında 1 milyar 576 milyon 718 bin dolarlık dış satıma imza attı.

Köylünün merası yatırıma açılıyor: Yeni yönetmelikle neler değişecek?

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler için kritik bir adım atıldı. Mera alanlarının tahsis amacı, enerji ve turizm projeleri için değiştirilebilecek. Yeni yönetmelik, kırsal alanların ticari kullanımı için kapıyı aralıyor.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: 4 telefon modeli için toplatma kararı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 4 telefon modeli ve 1 hoparlörün insan sağlığına ve elektromanyetik uyumluluğa dair teknik gereklilikleri karşılamadığına hükmetti. Ticaret Bakanlığı’na yapılan bildirim sonrası bu ürünlerin toplatılmasına karar verildi. Ürünleri satın alan vatandaşların para iadesi alma ya da başka bir ürünle değiştirme hakkı bulunuyor.

Başkentten ihracat 4 ayda 4,6 milyar dolara ulaştı

Ankara’dan bu yılın ocak-nisan döneminde yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,4 artarak 4 milyar 568 milyon 4 bin dolara yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir