TAIS Shipyards’dan Türk Deniz Kuvvetlerine Stratejik Destek

TAIS Shipyards: Türk Deniz Kuvvetlerinin Modernizasyonuna Stratejik Katkılar Sunuyor

Türk savunma sanayisinin denizcilikteki güçlü temsilcisi TAIS Shipyards, Türk Deniz Kuvvetlerinin modernizasyon sürecine önemli katkılar sağlayarak savaş gemisi ihracatında öncü bir rol üstleniyor.

Anadolu Ajansı’nın (AA) “IDEF 2025’e doğru” dosyasının 30. bölümünde, 22-27 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2025) sergilenecek yerli ve milli Türk savunma sanayisi ürünlerine odaklanıldı. Bu dosyada, TAIS Shipyards’ın denizcilik faaliyetlerine yönelik çalışmaları detaylı bir şekilde ele alındı.

2017 yılında ANADOLU, SEDEF ve SEFİNE tersaneleri işbirliğiyle kurulan TAIS Shipyards, askeri gemi inşası konusunda ulusal sınırların ötesine geçme hedefiyle yola çıktı. Yerli ve milli üretim anlayışıyla hareket eden TAIS, Türk Deniz Kuvvetlerinin modernizasyonuna önemli stratejik katkılar sunan önemli projelere imza attı.

TAIS tersaneleri, TCG Anadolu (SEDEF Tersanesi) gibi Türkiye’nin en büyük savaş gemisi, TCG Derya (SEFİNE Tersanesi) gibi milli tasarıma sahip en büyük ikmal gemisi ve TCG Bayraktar, TCG Sancaktar gibi amfibi çıkarma gemileri ile TCB 1101 gibi silahlı insansız deniz aracı gibi birçok önemli gemiyi başarıyla tamamladı. Bu platformlara ASELSAN, HAVELSAN, Roketsan gibi Türkiye’nin önde gelen savunma sanayisi firmalarının ürünleri entegre edilerek milli mühendislik gücü yansıtıldı.

TAIS tarafından üretilmekte olan 21 askeri geminin inşası devam ediyor. İ sınıfı fırkateynler, LCT’ler, SG’ler ve hücumbotlar gibi farklı tiplerdeki gemiler, Türkiye’nin denizcilik kabiliyetlerini ileri taşıyacak şekilde üretiliyor. TAIS’in bu üretim kapasitesi, hem bugünü hem de geleceği şekillendiriyor.

TAIS, sadece yerli projelere odaklanmakla kalmayıp, Türk savunma sanayisine denizcilik alanında liderlik ederek savaş gemisi ihracatında da öncü bir rol oynuyor. Katar ve Endonezya gibi ülkeler için gerçekleştirilen projeler, Türkiye’nin küresel savunma sanayisi arenasındaki etkinliğini artırıyor.

IDEF 2025 Fuarı’nda TAIS Shipyards, geliştirdiği modern ve milli askeri deniz platformlarını uluslararası ziyaretçilerle buluşturacak ve yeni işbirlikleri için fırsatlar yaratacak. Yüksek teknoloji, yerli üretim gücü ve küresel vizyonuyla TAIS, Türkiye’nin stratejik bir markası olarak denizcilik alanındaki çalışmalarını sürdürecek.

Related Posts

Adana’da Kuyumcu Yangını Paniğe Neden Oldu

Adana’da bir kuyumcunun bulunduğu apartmanın dış cephesi yangın çıkardı, yaralanan yok.

EkoFilm ile Sürdürülebilir Yapım Dönemi

EkoFilm Platformu, film sektöründe çevresel etkileri azaltmayı ve sürdürülebilirliği teşvik ediyor.

Gürcü ihracatı güçleniyor

Gürcistan, Haziran 2025’te 732,8 milyon dolarlık dış ticaret açığı vererek, son 15 ayın en düşük seviyesine ulaştı. Geçen yılın aynı ayında bu rakam 781,4 milyon dolardı. Ülke ekonomisinin dış ticaret performansındaki bu iyileşme, özellikle ihracatta …

İzmir’de Hilton Hotel hisseleri devrediliyor

İzmir’de Hilton Hotel hisseleri devrediliyor

Akaryakıt fiyatlarında güncel tabela ne?

Akaryakıt fiyatları Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma, kurdaki hareketlilik ve küresel gelişmelerden etkilenip değişim gösterebiliyor. En son 3 Temmuz’da enflasyonun açıklanmasının ardından motorine zam değişmişti. İran-İsrail gerilimi nedeniyle …

Altın yumurtlayan tesis yıllarca şirkete çalışacak

İktidarın, itirazlara rağmen 5 yıllık kârı karşılığında özelleştirdiği Ankara’daki Çayırhan Termik Santrali ile maden sahası 31 Temmuz’da ihaleyi alan şirkete devredilecek.