Meta’dan 1.000 dolarlık dahili ekranlı akıllı gözlük geliyor

Meta, akıllı gözlük alanında yeni bir hamle yaparak “Hypernova” kod adlı modeliyle kullanıcıları şaşırtmaya hazırlanıyor. Bloomberg’in haberine göre, bu üst düzey akıllı gözlükler yıl sonuna kadar piyasaya sürülebilir. Aktarılanlara göre hızlandıran Meta, gözlüklere el hareketleri ile kontrol imkanı ve uygulamaları görüntülemek için bir ekran eklemeyi planlıyor.

Meta, akıllı gözlüklerde el yükseltiyor

Hypernova, mevcut Ray-Ban Meta akıllı gözlüklerine kıyasla daha gelişmiş donanımlarla gelecek. En dikkat çekici yenilik, gözlüğün sağ lensinde bulunan küçük bir ekran. Meta Quest tarzı bir ana ekran arayüzüne sahip olacak Hypernova, uygulamaları çalıştırma ve fotoğraf görüntüleme/çekme  gibi özellikleri destekleyecek. Bu ekranda bildirimler de görülebilecek.

Kontrol ise el hareketleri ve çerçevenin yan tarafındaki dokunmatik alan sayesinde sağlanacak. Kamera konusunda da iyileştirmeler sunan yeni model, yapay zeka destekli bir sohbet asistanını da içerecek. Böylece kullanıcılar, gözlüklerini adeta bir sanal asistan gibi kullanabilecek. Yeni gözlüklerde halihazırda bulunan Ray-Ban Meta’nın yetenekleri de yerleşik olarak bulunacak.

Hypernova’nın fiyatının 1.000 ila 1.400 dolar arasında değişeceği tahmin ediliyor. Bu, 299 dolardan başlayan mevcut Ray-Ban Meta gözlüklerine kıyasla ciddi bir fiyat artışı anlamına geliyor. Ancak bu yüksek fiyatın en önemli nedeni, cihazın Meta’nın Orion projesi için geliştirilen “Ceres” kod adlı nöral bileklik kontrolcüsü ile birlikte gelmesi. Meta, tam gelişmiş artırılmış gerçeklik özelliklerini Orion gözlüklerinde sunmayı planlıyor. Hypernova ise orta segmentte konumlandırılacak.

Bloomberg’in haberine göre Meta, şimdiden “Hypernova 2” üzerinde çalışıyor. 2027’de piyasaya sürülmesi beklenen bu modelin en büyük yeniliği, iki ekranlı bir tasarıma sahip olması olacak.

Related Posts

Yapay zeka ile gelen protez devrimi! Akıllı protezler dikkat çekiyor

Tıp dünyası, yapay zekâ (YZ) teknolojisinin protez organlarla entegrasyonu sayesinde çığır açan gelişmelere sahne oldu. Yapay zeka destekli protez organlar, hem hastaların yaşam kalitesini artırıyor hem de sağlık hizmetlerinde devrim niteliğinde …

Omega-3 sağlığımız için neden önemli, yeterince nasıl alabiliriz?

Omega-3 sağlığımız için çok önemli olmasına rağmen, ne olduğu, nereden alınabileceği ve neden bizim için iyi olduğu konusunda çok fazla kafa karışıklığı var.

Gökyüzünde yeni bir yabancı! Bu seferki daha hızlı…

Gökyüzü yine hareketli… Bilim insanları bu kez “normal dışı” bir ziyaretçiyi mercek altına aldı. Avrupa Uzay Ajansı’na (ESA) göre, A11pl3Z adı verilen gizemli bir gök cismi şu anda Güneş Sistemi’nden geçiyor.

500 bin kişilik bir medeniyet sulara gömüldü: Bilim insanları şimdi peşinde

Bir sabah uyandığınızda evinizin, mahallenizin hatta tüm ülkenizin okyanus tarafından yutulduğunu düşünün… Kulağa bilim kurgu gibi gelse de, bu sahne binlerce yıl önce gerçekten yaşandı.  Son bulgular, bu kayıp topraklarda bir zamanlar yarım milyondan fazla insanın yaşadığını gösteriyor.

Google’dan planlı eylem yeniliği: Gemini ile hayatınızı kolaylaştırın

Google I/O etkinliğinde tanıtılan birçok yeni özellik arasında öne çıkan “Planlı Eylemler”, Gemini’nin yeteneklerini bambaşka bir boyuta taşıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, Gemini’ye belirli saatlerde veya düzenli aralıklarla komut çalıştırma …

Ümraniye Belediyesi sporcusu Okan Aydoğan, Dünya Şampiyonası Milli Takım kadrosunda

Ümraniye Belediyesi Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Okan Aydoğan, 2025 UCI Dağ Bisikleti Eliminator (XCE) Dünya Şampiyonası için milli takım kadrosuna seçildi.